Bodite obveščeni
Anketa
0

Košarica Skupaj: 0,00€

Skupaj: 0,00 €
Vaša košarica je prazna

Fondmetal

Skupina FONDMETAL
je namenjena ustvarjanju tehnologije v avtomobilskem sektorju.  Projekti znotraj celotne skupine so usmerjeni predvsem v doseganje optimalne mehanske, aerodinamične učinkovitosti in hitrosti.

Profil podjetja:

Skupino predstavljajo:
Fondmetal S.p.A.
Fondmetal Technologies s.r.l.
Aerolab s.r.l.

Zgodovina podjetja:

Podjetje Fondmetal je začelo z svojo proizvodnjo v začetku 70 let. Ustanovitelj podjetja, Gabriele Rumi, je pričel sprva z delovanjem kot pod izvajalec za taljenje kovin na osnovi družinskega podjetja, ki sega v daljnje leto 1908. Po vrsti naftnih kriz , je družba začela preiskovati možnosti izdelave lastnega in novega izdelka: lita platišča.
Leta 1980 so bili prvi proizvodi eksperimentalno izdelani.
Uspeh je bil takojšen z letom 1984, ko je bila proizvodnja  podjetja namenjena izključno litim platiščem. Blagovna znamka Fondmetal in proizvodi so bili tako uporabljeni v glavnem na poprodajnem trgu, ter z dobavo nekaterim avtomobilskim proizvajalcev, ki so iskali
izvirno in drugačno dodatno avto opremo.
Prvi uporabniki opreme Fondmetal so bili avtomobilski proizvajalci : Daihatsu Evropa in Maserati. Kasneje, leta 1992 se je pridružilo še podjetje Saab, za katerega je imelo podjetje Fondmetal veliko serijsko proizvodnjo platišč za vozilo Saab 9000. Hkrati pa je Fondmetal postala skupina s pridobitvijo »Fondmetal tehnologije« ( trenutno znana kot FondTech ), z ustreznim vetrovnim sistemom v letu 1993 in podjetjem Radius, specializiranim podjetjem za izdelavo visoko kvalitetnih platišč v letu 1997. V letu 2004 je bila ustanovljena nova hi-tech tovarna Aerolab «state of the art« z lastnim vetrovnikom, ter sposobna delovati v sinergiji z FondTech. Precejšnje zgodovinsko in strateško vlogo je Fondmetal že takrat odigral v prisotnosti Formule 1 z ustanovitvijo Fondmetal F1 (1989-1992) in nato z pripojitvijo k Minardi teamu (1996-2000). V decembru 2004 je imela celotna skupina 190 zaposlenih z proizvodno kapaciteto več kot 1.000.000 enot na leto, ter povprečno 60 novih projektov, ki jih organizira družba vsako leto.
Dandanes je Fondmetal prisoten na poprodajnem trgu po celem svetu. Kot uradni dobavitelj originalne avto opreme, ker je zelo impresivno, za sledeča podjetja: Nissan, Mitsubishi od 1990 dalje, Saab in Mazda od 1992, Ford od 1993, Toyota and Seat od 2000, Lamborghini od 2004, ter številnimi uvozniki in distributerji po celem svetu

Fondmetal S.p.A.
Ustanovljeno: 1972
Glavni direktor: Stefano Rumi
Zaposlenih: 127
Velikost tovarne: 50.000 m2
21,000 m2 zaprte in pokrite površine
Proizvode zmogljivosti v letu 2004: 1.000.000 platišč

Fondmetal tehnologije s.r.l.
Priključeno skupini: 1993
Direktor: Jean-Claude Migeot
Zaposlenih: 42
Proizvodne kapacitete:   
skupno 10,800 m2 od tega zaprtih prostorov 2,400 m2
Število proizvodnih ur v vetrovniku leta 2004: 3,850, leta 2005 : 3,360
Poslovne stranke Fondmetal Technologies 2004-2005: Renault F.1 Team, Audi Sport (Le Mans), Opel Performance Center (DTM).
Uporabniki vetrovnika: Hwa-Mercedes (DTM), Toyota Motorsport (Team F1).

Aerolab s.r.l.
Ustanovljeno: 2002
Direktor: Jean-Claude Migeot
Zaposlenih: 40
Ure v vetrovnikih 2004: 1,500 (prvo operativno leto), leto 2005: 4,370
Proizvodne kapacitete:
skupno 5,700 m2,od tega zaprtih in pokritih prostorov 2,350 m2
Poslovne stranke podjetja Aerolab:
FondTech, Dallara Avtomobili, Toyota Motorsport (Team F1)
Hwa-Mercedes (DTM).

 

Aktivnosti:

Celotna skupina Fondmetal družb, deluje v večih sektorjih. Vse dejavnosti celotne skupine so namenjene ustvarjanju proizvodov, opravljanju storitev, ki temeljijo predvsem na raziskavah temeljitih in visoko tehnoloških standardov. V vsakem primeru, pa je glavna dejavnost celotnega Fondmetal sistema, specializiranost proizvodov in storitev za avtomobilski sektor, vključno z visoko specializirano enot  namenjeno predvsem konkurenčnemu dirkanju. Različne skupinske  dejavnosti, so:
● načrtovanje in študije litih platišč, projektov in prototipov zlitin.
● Izračuni in strojniški inženiring z zasnovo in analizo FEA
● Proizvodnja, distribucija in prodaja litih platišč za končni trg
● Proizvodnja litih platišč kot originalna oprema za avtomobilske proizvajalce
● raziskave, načrtovanje in proizvodnja aerodinamičnih dodatkov
● raziskave, oblikovanje in izdelava modelov za aerodinamični razvoj
● Testiranja v vetrovniku z premično površino, za vrhunske dirkalne ekipe. 

 

Certifikati:

Stalno raziskovanje in vlaganje v celovito kakovost izdelkov je potrjeno s najvišjimi dodeljenimi certifikati. Certifikati za kvaliteto proizvodov: TÜV, JWL, VIA standardi. Ter certificiranje kakovosti proizvodnih procesov: ISO 9001: 2000 in QS-9000: 1998 standardov. Zadnji korak je uvedba in certificiranje varstva okolja po standardu ISO 14001.

 

Raziskave in razvoj

Z leti je podjetje nenehno nadgrajevalo svoje oddelke R&D ( razvoj in design ), ter sedaj uporablja virtualno simulacijo,  CAD tehnologijo. Oblikovalci in skupina tehnikov, ki izvajajo obdelavo podatkov in strojniških izračunov FEA, člani skupine 23 inženirjev, strokovnjakov za inžiniriski modeling, delajo z oblikovalci na novih modelih izdelkov

Načrtovalne študije omogočajo podjetju edinstvene proizvode, ki jih pričakuje trg in uporabniki. Zasnova "Model" v letu 1990 je začela z uvedbo tehnoloških linij platišč , kot je "Tech5 Concept", ter 9GR. Vsi izdelki spadajo med izjemno inovativne in tehnične koncepte.  Vpletenost družbe v avto dirke, zlasti Formula 1, je privedla do izboljšanja metode know-how, najprej z uveljavitvijo Fondmetal F.1 ekipe (1989 -1992) in potem z nakupom Minardi tekmovalne ekipe, kupljene konec leta 1996 in nato neposredno  vodene do leta 2000.
Skozi FondTech in oblikovanje Aerolab, je še vedno aktivna v tekmovanju z različnimi dejavnostmi. Vetrovniki v krajih Casumaro in S. Agata Bologna se uporabljajo za raziskave, oblikovanje in meritev za več avtomobilskih proizvajalcev, ki sodelujejo še danes na avto dirkah (od GT pokala, prototipov , touring avtomobilov in Formule 1). Poslovni partnerji in stranke so: Renault F1 Team, Audi Sport (Le Mans), Opel Performance Center (DTM), Hwa-Mercedes (DTM), Toyota Motorsport (F1). In nenazadnje se v vetrovniku razvijajo tudi Ferrarijevi cestni avtomobili.

 

Tehnologija

Osrednja tovarna v Paloscu za proizvodnjo litih platišč je povsem avtomatizirana v celotnem proizvodnem procesu in skladiščenju izdelkov. Raziskave in naložbe so  povezane z najbolj racionalno proizvodnjo obliko, ki so predvsem zmanjšale čas in izboljšale produktivnost. Glavni proizvodni procesi potekajo v ločenih enotah, povezanih s transporterji in drugimi transportnimi napravami, ki zajemajo razdaljo več kot 1 kilometer.
● Talilnica, obdelava kovin.
Pridobivanje s state-of-the-art taljenjem. Odplinjevanje in modificiranje je povsem avtomatizirano, v hiši izdelanim obratom.
● Ulivanje izdelkov.

S gravitacijo ulivanja in nizkega tlaka litja posameznih
proizvodnih enot, obdelane s CNC-krmiljenimi roboti.
Hlapi se odstranijo s filtriranjem
in sesalnim sistemom, razvitim le za ta postopek
● Strojništvo.
Napredna robotika, vključno z opremo za sortiranje izdelkov, stružnice, vrtalni stroji in dimenzijsko kontrolne  postaje,ki so bile razvile tesno v sodelovanju z dobavitelji.
● Lakirnica.

Platišča so pobarvana pod ustreznim tlakom v nepredušnih, zaprtih in filtriranih kabinah. Nato razmaščevana in nadaljnje obdelana in proti korozijsko zaščitena.

● Pakiranje. S pomočjo številčnih pakirnih avtomatskih postaj , tako celotni postopki zagotavljajo izredno kakovost in 100%
proizvodnjo, ki je povezana z lakirnico. Sprotno sortiranje izdelkov, označevanje in zlaganje na paleto je povsem avtomatizirano s kapaciteto 400 platišč na uro.
● Okolje. Okolja je odigralo pomembno vlogo v podjetju za razvoj, širitev in načrtovanje, kot tudi pri izbiri nove opreme, da so se celotni proizvodni procesi optimizirali. Izbrani so bili surovi materiali z majhnim vplivom na okolje in uporabljena čista energija različnih virov ( električna energija in metan ). Sistemi se še danes  stalno posodabljajo in izpolnjujejo, ter tako presegajo najstrožje okoljske predpise. Preventivno vzdrževanje, state-of-the-art tehnologija izdelave, ter recikliranje vseh odpatkov zaključuje proces in odnos do okolja.

 

Logistika

Skladiščenje in kasneje izbiranje ustreznih končnih izdelkov, je neposredno vodeno in popolnoma avtomatizirano v obratu na  7,000 m3 površine. Sposobnost sprejemanja in obravnavanja do 40,000 platišč, različnih velikosti in vrst v več kot 1,000 lokacijah, ter shranjevanje 2,800 platišč na uro. Zmožnost Odpošiljanja je več kot 10.000 platišč v polnem proizvodnem procesu.

 

Oglaševanje in marketing

Po več kot 15 letih sponzoriranja in prisotnosti v Formula za spodbujanje Fondmetalovih znamk in podjetja, je sedaj oblikovan niz prodajnih mest in številne oglaševalskih akcij, pripravljenih za posamezne proizvode. Poudarek je predvsem na na angleško in nemško govorečih trgih. Za posamezne izdelke so posebej izdelane brošure in natisnjene v različnih formatih kot tudi jezikih. Na spletu je družba prisotna na strani  www.fondmetal.com, kjer lahko pridobimo vse potrebne  informacije o skupini, kot tudi vseh izdelkih. Blagovna znamka Fondmetal je predstavljena na vsakoletnih mednarodnih sejmih in razstavah: Frankfurt International Trade Fair (Automechanika), kot tudi kot Las Vegas (SEMA Show)


Izdelava spletne trgovine OSCENT
© 2023 MV Šport. Vse pravice pridržane.