Pnevmatika MICHELIN e.PRIMACY, zasnovana na dolgotrajnosti, visoki zmogljivosti, hkrati pa zmanjšuje negativni vpliv na okolje. Glede na izkoristek goriva je pnevmatika uvrščena v razred A in v razred B za oprijem na mokri podlagi. Omenjene rezultate dosega zgolj 1% pnevmatik na tržišču Prvo mesto na področju kotalnega upora v kategoriji letnih pnevmatik.
  • Nizek kotalni upor nudi uporabnikom, številne koristi:
  • Vozniki vozil motorjev z notranjim izgorevanjem se bodo pri prevoženih 100 km veselili za do 0,21 litra nižje porabe goriva, kar predstavlja prihranek 80 EUR celotnega življenjskega cikla pnevmatike.
  • Znižanje emisij CO2 je ključnega pomena za ohranjanje okolja. Uporaba pnevmatik e.Primacy bi tako zmanjšala Izpuste CO2, ki znašajo 174 kg na 1.600 kilometrov.
  • Pri električnih vozilih pnevmatika MICHELIN e.PRIMACY poveča doseg za do 7%.
Od proizvodnega procesa do prodaje pnevmatik e.Primacy se je Michelin zavezal zmanjšati izpuste emisij CO2. Michelin je partner sklada Livelihoods Carboon Pnevmatika MICHELIN e.PRIMACY nudi visoke zmogljivosti od prvega do zadnjega kilometra (3)(6). Zahvaljujoč tehnologiji »MaxTouch Construction technologyTM«, ki omogoča maksimalno stično površino pnevmatike s cesto ter enakomerno porazdelitev pritiska pri zaviranju in pospeševanju, je življenjska doba tekalne plasti daljša. Tudi zmogljivosti glede varnosti ostajajo optimalne skozi celotno življenjsko dobo pnevmatike. Celo po prevoženih 30.000 kilometrih so pnevmatike MICHELIN e.PRIMACY na evropskem testu za merjenje oprijema  na mokri podlagi(6),   še vedno uspešne. Pnevmatike so na voljo v 56 izvedbah, od 15 do 20 palcev. Michelin e.primacy je nova generacija ekološko zasnovanih pnevmatik na voljo za električna in hibridna vozila. Izdelane so v Evropi in za Evropo. Vedno več proizvajalcev se odloča za vgradnjo MICHELIN e.PRIMACY. Prvotno bodo pnevmatike vgrajene v vozila Citroën C4, Citroën C5 Aircross, DS4 Crossback in Toyota Aygo. Michelin e.PRIMACY je odlična izbira za vse, ki želijo, dolgoročnost, nizko ceno, odličen izkoristek goriva , varnost ter zmogljivost. Michelin je vodilno podjetje na področju proizvodnje pnevmatik. Svojim strankam zagotavlja najprimernejše artikle tako po zasnovi kot trajnosti. S ponudbo digitalnih storitev, kot so zemljevidi in vodniki omogoča uporabnikom najprimernejše rešitve. Sedež podjetja Michelin je v francoskem Clermont-Ferrandu ter deluje v 170 državah z več kot 123.600 zaposlenimi, 71 obratov in je leta 2020 proizvedel približno 170 minjonov pnevmatik.