Bodite obveščeni
Anketa
0

Košarica Skupaj: 0,00€

Skupaj: 0,00 €
Vaša košarica je prazna
Continental

235/65 R16 TL 115R CO VANCO FOUR SEASON 2

Dimenzije: 235/65 R16

Hitrostni razred: R = 170 km/h

Indeks nosilnosti: 115 = 1215 kg

Sezona: Celoletne pnevmatike

Tip vozila: Poltovorne

  • D
  • B
  • 73 dB

Koda artikla: 183303

166,51 €


Zaloga na zunanjem skladišču: 8+ kos

Predvidena dobava na vaš naslov: 10.10.2023

Znamka Continental
Sezona Celoletne pnevmatike
Tip vozila Poltovorne
Razred proizvajalca Premium
Širina 235
Višina 65
Premer R16
Indeks nosilnosti 115 = 1215 kg
Hitrostni razred R = 170 km/h
EAN 4019238318036
Teža 15.79 kg
Po zaslugi gumene zmesi, zasnovane za čim manjšo obdelavo in za vse časovne razmere, v kombinaciji z ojačano zasnovo in zaščito roba platišča nudi pnevmatika Vanco™ FourSeason 2 največje možnosti proti obdelavi in dolgo življenjsko dobo. Rezultat je izjemna varčnost skozi vse leto.


Računalniško dodelana geometrija blokov ob robu tekalne plasti pomeni, da bolj togi profilni bloki združujejo prednosti zasnove z bloki in zasnove s pasovi, da ponudijo izboljšano stabilnost tekalne plasti za popolno vodljivost na suhi cesti.


Profil pnevmatike Vanco™ FourSeason 2 ima veliko število lamel, kar na zimskih cestah nudi najboljši možen oprijem. Poleg tega široki vzdolžni in prečni kanali poskrbijo za optimalno odvajanje vode in snežne brozge. Pnevmatika zato pozimi lahko ponudi najboljšo možno varnost, zanesljiv oprijem ter zavorno učinkovitost.


Tovarniško vgrajene na avtomobile teh znamk Vanco FourSeason 2

- IVECO

- MERCEDES-BENZ

- RENAULT

Pnevmatika znamke Continental v velikosti 235/65 R16 TL 115R CO VANCO FOUR SEASON 2, glede na proizvajalčeve podatke, ima naslednje vozne lastnosti:

  • D
  • B
  • 73 dB

Evropski svet in Evropski parlament sta pričela uporabljati nove predpise za vse države članice EU v letu 2009

Ti predpisi so uvedli novo označevanje pnevmatik v EU, ki se uporablja za vse pnevmatike proizvedene od julija 2012. V skladu s predpisi morajo proizvajalci pnevmatik navesti informacije o ekonomičnosti porabe goriva, oprijemu na mokri podlagi in o emisiji hrupa pnevmatik. EU oznaka pnevmatik velja za vse pnevmatike osebnih vozil, lahka tovorna vozila in tovornjake.


Izkoristek goriva

Simbol bencinske črpalke pomeni kotalni upor pnevmatik, nižji je, tem manj energije je potrebno in nižja je poraba goriva. Ta kazalnik obvešča potrošnika tako o energetski učinkovitosti pnevmatike, kakor tudi o njenem vplivu na okolje v smislu nižjih emisij CO2.

Ocena je izražena v razredih od "A" do "G" , medtem ko se "D" ne uporablja.

Simbol bencinske črpalke pomeni kotalni upor pnevmatike:nižji je, tem manj energije je potrebno in nižja je poraba goriva. Ta kazalnik obvešča potrošnika o energetski učinkovitosti pnevmatike, kakor tudi o njenem vplivu na okolje v smislu nižjih emisij CO2.

Predvideni prihranki goriva so opredeljeni enako kot varnostne lastnosti pnevmatik. Vendar pa so merila v tem primeru prikazana z barvnim piktogramom, ki ustreza standardnemu piktogramu EU za energetsko učinkovitost.

Ocena je izražena v razredih od  "A" do "G" , medtem ko "D" ni podana. Izboljšanje za en razred pomeni prihranek približno 0,1 liter goriva na 100 km. Med razredom "G" in razredom "A" je tako razlike v porabi goriva približno 7,5%.

 

Oprijem na mokri podlagi

Ta simbol označuje oprijem pnevmatike na mokrem cestišču. Oprijem v mokrem je ključni faktor, ko gre za varnostne lastnosti pnevmatike. Vpliv dobrega oprijema na mokri podlagi na varnost prometa je ogromen, ker pnevmatike z odličnim oprijemom v mokrem bistveno zmanjšujejo zavorno pot.

Ocene so podane v razredih od "A" do "G", medtem ko se "D" in "G"  ne uporabljata. Razlika v zavorni poti med enim razredom do naslednjega v zavroni poti pri izhodiščni hitrosti 80 km/h znaša med 1 in 2 dolžinama vozila (3,0 - 6,0 m), povprečno  okoli 4,5 m. Med razredom "G" in razredom "A"je tako skupna razlika približno 30% zavorne poti.

Na splošno je razlika v zavorni poti med npr. razredom "A" in "F" preko 18 metrov.

 

Glasnost / emisija hrupa

Simbol zvočnika označuje raven hrupa, ki ga proizvaja pnevmatika, ko se kotali po cestišču. Raven hrupa se meri v decibelih (dB). Glasnost pnevmatike vpliva na celotno glasnost vozila in ne vpliva samo na udobje med vožnjo, temveč tudi obremenjuje okolje. Več valov je črnih, glasnejša je pnevmatika. Oznaka z dvema črnima valovoma zadošča od 11/2012 veljavnim EU normativom.

3 črni valovi
Trije črni valovi pomenijo visoko raven hrupa. Ta klasifikacija odgovarja EU standardu mejhnih vrednosti v skladu z direktivo "2001/43/EG", ki velja do 10/2012. Pnevmatika s tako oznako je glasnejša, kot dovoljuje EU direktiva od novembra 2012.

2 črna valova
Dva črna valova pomenita srednjo raven glasnosti. Ta klasifikacija odgovarja EU standardu mejnih vrednosti po direktivi "661/2009/EG", ki velja od 11/2012.

1 črn val
En črn val pomeni nizko stopnjo glasnosti. Glasnost je vsaj 3 dB nižja kot predpisuje direktiva "661/2009/EG" za ta razred.

Spletna trgovina MV-Sport.si sprejema naročila 24 ur na dan.

Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 15h bodo realizirana še isti dan, v kolikor imamo artikel na zalogi. Naročila prejeta po 15h bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan.

V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca.

Pnevmatika Continental 235/65 R16 TL 115R CO VANCO FOUR SEASON 2 Pnevmatika Continental
166.5 EUR Zaloga: Na zalogi

Izdelava spletne trgovine OSCENT
© 2022 MV Šport. Vse pravice pridržane.