Bodite obveščeni
Anketa
0

Košarica Skupaj: 0,00€

Skupaj: 0,00 €
Vaša košarica je prazna
Tyfoon

Ugodne pnevmatike 195/60 R16 TL 99T TYF WINTER TRANSPORT II

Dimenzije: 195/60 R16

Hitrostni razred: T = 190 km/h

Indeks nosilnosti: 99 = 775 kg

Sezona: Zimske pnevmatike

Tip vozila: Poltovorne

  • E
  • C
  • 73 dB

Koda artikla: 241067

92,84 €


Zaloga na zunanjem skladišču: 8+ kos

Predvidena dobava na vaš naslov: 30.4.2024

Znamka Tyfoon
Sezona Zimske pnevmatike
Tip vozila Poltovorne
Razred proizvajalca Ugodno
Širina 195
Višina 60
Premer R16
Indeks nosilnosti 99 = 775 kg
Hitrostni razred T = 190 km/h
EAN 4019238571219
Teža 10.74 kg

Pnevmatika znamke Tyfoon v velikosti 195/60 R16 TL 99T TYF WINTER TRANSPORT II, glede na proizvajalčeve podatke, ima naslednje vozne lastnosti:

  • E
  • C
  • 73 dB

Evropski svet in Evropski parlament sta pričela uporabljati nove predpise za vse države članice EU v letu 2009

Ti predpisi so uvedli novo označevanje pnevmatik v EU, ki se uporablja za vse pnevmatike proizvedene od julija 2012. V skladu s predpisi morajo proizvajalci pnevmatik navesti informacije o ekonomičnosti porabe goriva, oprijemu na mokri podlagi in o emisiji hrupa pnevmatik. EU oznaka pnevmatik velja za vse pnevmatike osebnih vozil, lahka tovorna vozila in tovornjake.


Izkoristek goriva

Simbol bencinske črpalke pomeni kotalni upor pnevmatik, nižji je, tem manj energije je potrebno in nižja je poraba goriva. Ta kazalnik obvešča potrošnika tako o energetski učinkovitosti pnevmatike, kakor tudi o njenem vplivu na okolje v smislu nižjih emisij CO2.

Ocena je izražena v razredih od "A" do "G" , medtem ko se "D" ne uporablja.

Simbol bencinske črpalke pomeni kotalni upor pnevmatike:nižji je, tem manj energije je potrebno in nižja je poraba goriva. Ta kazalnik obvešča potrošnika o energetski učinkovitosti pnevmatike, kakor tudi o njenem vplivu na okolje v smislu nižjih emisij CO2.

Predvideni prihranki goriva so opredeljeni enako kot varnostne lastnosti pnevmatik. Vendar pa so merila v tem primeru prikazana z barvnim piktogramom, ki ustreza standardnemu piktogramu EU za energetsko učinkovitost.

Ocena je izražena v razredih od  "A" do "G" , medtem ko "D" ni podana. Izboljšanje za en razred pomeni prihranek približno 0,1 liter goriva na 100 km. Med razredom "G" in razredom "A" je tako razlike v porabi goriva približno 7,5%.

 

Oprijem na mokri podlagi

Ta simbol označuje oprijem pnevmatike na mokrem cestišču. Oprijem v mokrem je ključni faktor, ko gre za varnostne lastnosti pnevmatike. Vpliv dobrega oprijema na mokri podlagi na varnost prometa je ogromen, ker pnevmatike z odličnim oprijemom v mokrem bistveno zmanjšujejo zavorno pot.

Ocene so podane v razredih od "A" do "G", medtem ko se "D" in "G"  ne uporabljata. Razlika v zavorni poti med enim razredom do naslednjega v zavroni poti pri izhodiščni hitrosti 80 km/h znaša med 1 in 2 dolžinama vozila (3,0 - 6,0 m), povprečno  okoli 4,5 m. Med razredom "G" in razredom "A"je tako skupna razlika približno 30% zavorne poti.

Na splošno je razlika v zavorni poti med npr. razredom "A" in "F" preko 18 metrov.

 

Glasnost / emisija hrupa

Simbol zvočnika označuje raven hrupa, ki ga proizvaja pnevmatika, ko se kotali po cestišču. Raven hrupa se meri v decibelih (dB). Glasnost pnevmatike vpliva na celotno glasnost vozila in ne vpliva samo na udobje med vožnjo, temveč tudi obremenjuje okolje. Več valov je črnih, glasnejša je pnevmatika. Oznaka z dvema črnima valovoma zadošča od 11/2012 veljavnim EU normativom.

3 črni valovi
Trije črni valovi pomenijo visoko raven hrupa. Ta klasifikacija odgovarja EU standardu mejhnih vrednosti v skladu z direktivo "2001/43/EG", ki velja do 10/2012. Pnevmatika s tako oznako je glasnejša, kot dovoljuje EU direktiva od novembra 2012.

2 črna valova
Dva črna valova pomenita srednjo raven glasnosti. Ta klasifikacija odgovarja EU standardu mejnih vrednosti po direktivi "661/2009/EG", ki velja od 11/2012.

1 črn val
En črn val pomeni nizko stopnjo glasnosti. Glasnost je vsaj 3 dB nižja kot predpisuje direktiva "661/2009/EG" za ta razred.

Spletna trgovina MV-Sport.si sprejema naročila 24 ur na dan.

Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 13h bodo realizirana še isti dan, v kolikor imamo artikel na zalogi. Naročila prejeta po 15h bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan.

V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca.

Tyfoon zimske pnevmatike ostanejo stabilne v vseh zimskih razmerah. Tudi pri izjemno nizkih temperaturah posebna gumena zmes z siliko zagotavlja, da ostanejo pnevmatike prožne. V kombinaciji s posebnim zimskim profilom to zagotavlja maksimalen oprijem na snegu in izjemno mokrih cestnih površinah. V takih razmerah je optimalen oprijem in posledično krajša zavorna razdalja lahko vprašanje življenja in smrti. Dobro premišljen dizajn profila s številnimi diagonalnimi utori in lamelami zagotavlja hitro odstranjevanje snega in vode. Tako pnevmatika ohranja maksimalen oprijem in možnost akvaplaninga se znatno zmanjša.

Tyfoon Eurosnow 3 je varna izbira za zimsko sezono zaradi svojih odličnih vozniških lastnosti v zimskih razmerah. Eurosnow 3 zagotavlja udobno in varno vožnjo, tudi na mokrih cestah. Zahvaljujoč novo razviti posebni gumni zmesi Eurosnow 3 združuje maksimalen oprijem z ugodno porabo goriva v vseh razmerah.

To močno vozilo je idealna komercialna pnevmatika za udobno in varno vožnjo v zimskih razmerah. Winter Transport 3 ima odprt profil in zahvaljujoč posebni gumni zmesi ostane pnevmatika prožna pri nizkih temperaturah, kljub dodatnim ojačitvam. To ohranja oprijem na zasneženih ali mokrih površinah in zavorna razdalja bo znatno krajša.

Pnevmatika Tyfoon 195/60 R16 TL 99T TYF WINTER TRANSPORT II Pnevmatika Tyfoon

Tyfoon zimske pnevmatike ostanejo stabilne v vseh zimskih razmerah. Tudi pri izjemno nizkih temperaturah posebna gumena zmes z siliko zagotavlja, da ostanejo pnevmatike prožne. V kombinaciji s posebnim zimskim profilom to zagotavlja maksimalen oprijem na snegu in izjemno mokrih cestnih površinah. V takih razmerah je optimalen oprijem in posledično krajša zavorna razdalja lahko vprašanje življenja in smrti. Dobro premišljen dizajn profila s številnimi diagonalnimi utori in lamelami zagotavlja hitro odstranjevanje snega in vode. Tako pnevmatika ohranja maksimalen oprijem in možnost akvaplaninga se znatno zmanjša.Tyfoon Eurosnow 3 je varna izbira za zimsko sezono zaradi svojih odličnih vozniških lastnosti v zimskih razmerah. Eurosnow 3 zagotavlja udobno in varno vožnjo, tudi na mokrih cestah. Zahvaljujoč novo razviti posebni gumni zmesi Eurosnow 3 združuje maksimalen oprijem z ugodno porabo goriva v vseh razmerah.To močno vozilo je idealna komercialna pnevmatika za udobno in varno vožnjo v zimskih razmerah. Winter Transport 3 ima odprt profil in zahvaljujoč posebni gumni zmesi ostane pnevmatika prožna pri nizkih temperaturah, kljub dodatnim ojačitvam. To ohranja oprijem na zasneženih ali mokrih površinah in zavorna razdalja bo znatno krajša.-->
92.84 EUR Zaloga: Na zalogi

Izdelava spletne trgovine OSCENT
© 2023 MV Šport. Vse pravice pridržane.