Bodite obveščeni
Anketa
Vredestein

Zimske pnevmatike 165/65 TR14 TL 79T VR SNOWTRAC 5

Dimenzije: 165/65 R14

Hitrostni razred: T = 190 km/h

Indeks nosilnosti: 79 = 437 kg

Sezona: Zimske pnevmatike

Tip vozila: Potniške

 • D
 • C
 • 70 dB

Koda artikla: 291520

72,29 €

Zaloga na zunanjem skladišču: 4 kos

Predvidena dobava na vaš naslov: 25.6.2024

Znamka Vredestein
Sezona Zimske pnevmatike
Tip vozila Potniške
Razred proizvajalca Srednje
Širina 165
Višina 65
Premer R14
Indeks nosilnosti 79 = 437 kg
Hitrostni razred T = 190 km/h
EAN 8714692313493
Teža 5.95 kg

Pnevmatika znamke Vredestein v velikosti 165/65 TR14 TL 79T VR SNOWTRAC 5, glede na proizvajalčeve podatke, ima naslednje vozne lastnosti:

 • D
 • C
 • 70 dB

Evropski svet in Evropski parlament sta pričela uporabljati nove predpise za vse države članice EU v letu 2009

Ti predpisi so uvedli novo označevanje pnevmatik v EU, ki se uporablja za vse pnevmatike proizvedene od julija 2012. V skladu s predpisi morajo proizvajalci pnevmatik navesti informacije o ekonomičnosti porabe goriva, oprijemu na mokri podlagi in o emisiji hrupa pnevmatik. EU oznaka pnevmatik velja za vse pnevmatike osebnih vozil, lahka tovorna vozila in tovornjake.


Izkoristek goriva

Simbol bencinske črpalke pomeni kotalni upor pnevmatik, nižji je, tem manj energije je potrebno in nižja je poraba goriva. Ta kazalnik obvešča potrošnika tako o energetski učinkovitosti pnevmatike, kakor tudi o njenem vplivu na okolje v smislu nižjih emisij CO2.

Ocena je izražena v razredih od "A" do "G" , medtem ko se "D" ne uporablja.

Simbol bencinske črpalke pomeni kotalni upor pnevmatike:nižji je, tem manj energije je potrebno in nižja je poraba goriva. Ta kazalnik obvešča potrošnika o energetski učinkovitosti pnevmatike, kakor tudi o njenem vplivu na okolje v smislu nižjih emisij CO2.

Predvideni prihranki goriva so opredeljeni enako kot varnostne lastnosti pnevmatik. Vendar pa so merila v tem primeru prikazana z barvnim piktogramom, ki ustreza standardnemu piktogramu EU za energetsko učinkovitost.

Ocena je izražena v razredih od  "A" do "G" , medtem ko "D" ni podana. Izboljšanje za en razred pomeni prihranek približno 0,1 liter goriva na 100 km. Med razredom "G" in razredom "A" je tako razlike v porabi goriva približno 7,5%.

 

Oprijem na mokri podlagi

Ta simbol označuje oprijem pnevmatike na mokrem cestišču. Oprijem v mokrem je ključni faktor, ko gre za varnostne lastnosti pnevmatike. Vpliv dobrega oprijema na mokri podlagi na varnost prometa je ogromen, ker pnevmatike z odličnim oprijemom v mokrem bistveno zmanjšujejo zavorno pot.

Ocene so podane v razredih od "A" do "G", medtem ko se "D" in "G"  ne uporabljata. Razlika v zavorni poti med enim razredom do naslednjega v zavroni poti pri izhodiščni hitrosti 80 km/h znaša med 1 in 2 dolžinama vozila (3,0 - 6,0 m), povprečno  okoli 4,5 m. Med razredom "G" in razredom "A"je tako skupna razlika približno 30% zavorne poti.

Na splošno je razlika v zavorni poti med npr. razredom "A" in "F" preko 18 metrov.

 

Glasnost / emisija hrupa

Simbol zvočnika označuje raven hrupa, ki ga proizvaja pnevmatika, ko se kotali po cestišču. Raven hrupa se meri v decibelih (dB). Glasnost pnevmatike vpliva na celotno glasnost vozila in ne vpliva samo na udobje med vožnjo, temveč tudi obremenjuje okolje. Več valov je črnih, glasnejša je pnevmatika. Oznaka z dvema črnima valovoma zadošča od 11/2012 veljavnim EU normativom.

3 črni valovi
Trije črni valovi pomenijo visoko raven hrupa. Ta klasifikacija odgovarja EU standardu mejhnih vrednosti v skladu z direktivo "2001/43/EG", ki velja do 10/2012. Pnevmatika s tako oznako je glasnejša, kot dovoljuje EU direktiva od novembra 2012.

2 črna valova
Dva črna valova pomenita srednjo raven glasnosti. Ta klasifikacija odgovarja EU standardu mejnih vrednosti po direktivi "661/2009/EG", ki velja od 11/2012.

1 črn val
En črn val pomeni nizko stopnjo glasnosti. Glasnost je vsaj 3 dB nižja kot predpisuje direktiva "661/2009/EG" za ta razred.

Spletna trgovina MV-Sport.si sprejema naročila 24 ur na dan.

Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 13h bodo realizirana še isti dan, v kolikor imamo artikel na zalogi. Naročila prejeta po 15h bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan.

V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca.

Vredestein je priznana blagovna znamka zimskih pnevmatik, ki ponuja visoko kakovostne in zanesljive rešitve za različne tipe vozil. Njihove zimske pnevmatike so znane po odlični zmogljivosti in varnosti v zimskih razmerah, kar zagotavlja udobno in varno vožnjo. Odkrijte izjemne modele Vredestein, ki so na voljo na Pnevmatike.com:


 • SNOWTRAC 5: Ta model je zasnovan za zagotavljanje optimalnega oprijema na zasneženih in mokrih cestah, kar zagotavlja krajšo zavorno razdaljo in boljšo stabilnost.

 • WINTRAC: Idealen za voznike, ki iščejo zanesljivo zimsko pnevmatiko za vsakodnevno vožnjo. Wintrac ponuja izboljšan oprijem na zasneženih cestah in udobno vožnjo.

 • WINTRAC PRO: Ta model ponuja izboljšan oprijem in stabilnost pri nizkih temperaturah, kar omogoča boljše obvladovanje vozila in večjo varnost na cesti.

 • WINTRAC EXTREME S: Ultra visoko zmogljiva zimska pnevmatika za osebna vozila in SUV-je, ki zagotavlja izjemno zmogljivost in oprijem na mokrih in zasneženih cestah.

 • COMTRAC 2 WINTER +: Zasnovan za komercialna vozila, ponuja izboljšan oprijem na zasneženih in poledenelih površinah, kar zagotavlja večjo varnost in zanesljivost na cesti.

 • COMTRAC WINTER: Ponuja zanesljivo zmogljivost za komercialna vozila v zimskih razmerah z izboljšanim oprijemom in krajšo zavorno razdaljo.

Vsak od teh modelov je zasnovan z uporabo inovativne tehnologije, ki zagotavlja izboljšano zmogljivost in varnost na cesti v zimskih mesecih. Raziskujte celotno kolekcijo zimskih pnevmatik Vredestein na Pnevmatike.com in zagotovite varno in udobno vožnjo v zimskem času.

Pnevmatika Vredestein 165/65 TR14 TL 79T VR SNOWTRAC 5 Pnevmatika Vredestein
72.28 EUR Zaloga: Na zalogi

Izdelava spletne trgovine OSCENT
© 2023 MV Šport. Vse pravice pridržane.