Bodite obveščeni
Anketa
Bridgestone

Letne pnevmatike 255/55 VR19 TL 111V BR ALENZA SPORT A/S N0 XL

Dimenzije: 255/55 R19

Hitrostni razred: V = 240 km/h

Indeks nosilnosti: 111 = 1090 kg

Sezona: Letne pnevmatike

Tip vozila: 4x4, Potniške

 • B
 • A
 • 71 dB

Koda artikla: 354650

193,36 €


Zaloga na zunanjem skladišču: 8+ kos

Predvidena dobava na vaš naslov: 30.7.2024

Znamka Bridgestone
Sezona Letne pnevmatike
Tip vozila 4x4, Potniške
Razred proizvajalca Premium
Širina 255
Višina 55
Premer R19
Indeks nosilnosti 111 = 1090 kg
Hitrostni razred V = 240 km/h
EAN 3286341378214
Teža 14.44 kg

Pnevmatika znamke Bridgestone v velikosti 255/55 VR19 TL 111V BR ALENZA SPORT A/S N0 XL, glede na proizvajalčeve podatke, ima naslednje vozne lastnosti:

 • B
 • A
 • 71 dB

Evropski svet in Evropski parlament sta pričela uporabljati nove predpise za vse države članice EU v letu 2009

Ti predpisi so uvedli novo označevanje pnevmatik v EU, ki se uporablja za vse pnevmatike proizvedene od julija 2012. V skladu s predpisi morajo proizvajalci pnevmatik navesti informacije o ekonomičnosti porabe goriva, oprijemu na mokri podlagi in o emisiji hrupa pnevmatik. EU oznaka pnevmatik velja za vse pnevmatike osebnih vozil, lahka tovorna vozila in tovornjake.


Izkoristek goriva

Simbol bencinske črpalke pomeni kotalni upor pnevmatik, nižji je, tem manj energije je potrebno in nižja je poraba goriva. Ta kazalnik obvešča potrošnika tako o energetski učinkovitosti pnevmatike, kakor tudi o njenem vplivu na okolje v smislu nižjih emisij CO2.

Ocena je izražena v razredih od "A" do "G" , medtem ko se "D" ne uporablja.

Simbol bencinske črpalke pomeni kotalni upor pnevmatike:nižji je, tem manj energije je potrebno in nižja je poraba goriva. Ta kazalnik obvešča potrošnika o energetski učinkovitosti pnevmatike, kakor tudi o njenem vplivu na okolje v smislu nižjih emisij CO2.

Predvideni prihranki goriva so opredeljeni enako kot varnostne lastnosti pnevmatik. Vendar pa so merila v tem primeru prikazana z barvnim piktogramom, ki ustreza standardnemu piktogramu EU za energetsko učinkovitost.

Ocena je izražena v razredih od  "A" do "G" , medtem ko "D" ni podana. Izboljšanje za en razred pomeni prihranek približno 0,1 liter goriva na 100 km. Med razredom "G" in razredom "A" je tako razlike v porabi goriva približno 7,5%.

 

Oprijem na mokri podlagi

Ta simbol označuje oprijem pnevmatike na mokrem cestišču. Oprijem v mokrem je ključni faktor, ko gre za varnostne lastnosti pnevmatike. Vpliv dobrega oprijema na mokri podlagi na varnost prometa je ogromen, ker pnevmatike z odličnim oprijemom v mokrem bistveno zmanjšujejo zavorno pot.

Ocene so podane v razredih od "A" do "G", medtem ko se "D" in "G"  ne uporabljata. Razlika v zavorni poti med enim razredom do naslednjega v zavroni poti pri izhodiščni hitrosti 80 km/h znaša med 1 in 2 dolžinama vozila (3,0 - 6,0 m), povprečno  okoli 4,5 m. Med razredom "G" in razredom "A"je tako skupna razlika približno 30% zavorne poti.

Na splošno je razlika v zavorni poti med npr. razredom "A" in "F" preko 18 metrov.

 

Glasnost / emisija hrupa

Simbol zvočnika označuje raven hrupa, ki ga proizvaja pnevmatika, ko se kotali po cestišču. Raven hrupa se meri v decibelih (dB). Glasnost pnevmatike vpliva na celotno glasnost vozila in ne vpliva samo na udobje med vožnjo, temveč tudi obremenjuje okolje. Več valov je črnih, glasnejša je pnevmatika. Oznaka z dvema črnima valovoma zadošča od 11/2012 veljavnim EU normativom.

3 črni valovi
Trije črni valovi pomenijo visoko raven hrupa. Ta klasifikacija odgovarja EU standardu mejhnih vrednosti v skladu z direktivo "2001/43/EG", ki velja do 10/2012. Pnevmatika s tako oznako je glasnejša, kot dovoljuje EU direktiva od novembra 2012.

2 črna valova
Dva črna valova pomenita srednjo raven glasnosti. Ta klasifikacija odgovarja EU standardu mejnih vrednosti po direktivi "661/2009/EG", ki velja od 11/2012.

1 črn val
En črn val pomeni nizko stopnjo glasnosti. Glasnost je vsaj 3 dB nižja kot predpisuje direktiva "661/2009/EG" za ta razred.

Spletna trgovina MV-Sport.si sprejema naročila 24 ur na dan.

Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 13h bodo realizirana še isti dan, v kolikor imamo artikel na zalogi. Naročila prejeta po 15h bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan.

V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca.

Obiščite Pnevmatike.com in raziskujte natančno zasnovane letne pnevmatike Bridgestone, ki zadovoljujejo raznolike potrebe sodobnih voznikov. Bridgestone Turanza T005, zasnovan za zahtevne voznike, prinaša vrhunski oprijem na mokrih cestah z izjemno učinkovitostjo pri zaviranju in je ocenjen z evropskimi oznakami za visoko energetsko učinkovitost in varnost.

Za dinamično vozno izkušnjo, serija Bridgestone Potenza preoblikuje vaše športne ambicije v izjemno cestno doživetje, ponujajoč stabilnost in precizno krmiljenje, kar je ključno za športno vožnjo in odlične zmogljivosti na suhih cestah. Vsaka pnevmatika v seriji je oblikovana z mislijo na odzivnost in zavorno moč, kar omogoča voznikom neprekosljivo samozavest na cesti.

Za tiste, ki stežka ločijo med asfaltnimi in makadamskimi cestami, Bridgestone Dueler nudi izjemno uravnoteženost med trdnostjo in udobjem. Ti terenski bojevniki združujejo robustno zasnovo z gladkim delovanjem na avtocestah in zagotavljajo neprekosljivo zmogljivost na različnih podlagah.

Z ekološko perspektivo, Bridgestone Ecopia EP150 znižuje kotalni upor in povečuje učinkovitost goriva brez kompromisa pri varnosti ali udobju. Te pnevmatike so idealna izbira za ekološko zavedne voznike, ki iščejo zmanjšanje vpliva vožnje na okolje ob hkratnem ohranjanju visokih standardov zmogljivosti.

Z uporabo najsodobnejših tehnologij, ki zagotavljajo vrhunsko kvaliteto, Bridgestone pnevmatike predstavljajo sintezo inženirskega znanja in inovativnih raziskav, zagotavljajoč, da ste na cesti varni, udobni in okoljsko odgovorni. Izberite Bridgestone za partnerja na vaših vožnjah, kjer vsak kilometer šteje.

Pnevmatika Bridgestone 255/55 VR19 TL 111V BR ALENZA SPORT A/S N0 XL Pnevmatika Bridgestone
193.36 EUR Zaloga: Na zalogi

 • 24 / 7 podpora

  Za pomoč pri izbiri smo na voljo 24/7 in vse dni v letu

 • Široka ponudba

  Na spletni strani najdete več kot 3000 artiklov za vaš avto.

 • Kvalitetna izbira

  Veliko informacij o artiklih pomaga pri pravi izbiri za vaš avto.

 • Hitra dostava

  Vse artikle na zalogi vam dostavimo v petih delovnih dneh.

Letne pnevmatike

Filtriranje

Zimske pnevmatike

Filtriranje

Moto pnevmatike

Filtriranje

Celoletne pnevmatike

Filtriranje

Platišča

Filtriranje

Distančniki

Filtriranje

Vijaki

Filtriranje

Športne vzmeti

Filtriranje

Nastavljiva podvozja

Filtriranje

Varnostni vijaki

Filtriranje