Bodite obveščeni
Anketa
Continental

Zimske pnevmatike 195/60 HR16 TL 89H CO TS810 MO # ML

Dimenzije: 195/60 R16

Hitrostni razred: H = 210 km/h

Indeks nosilnosti: 89 = 580 kg

Sezona: Zimske pnevmatike

Tip vozila: Potniške

 • E
 • C
 • 72 dB

Koda artikla: 184880

90,80 €

Zaloga na zunanjem skladišču: 1 kos

Predvidena dobava na vaš naslov: 2.7.2024

Znamka Continental
Sezona Zimske pnevmatike
Tip vozila Potniške
Razred proizvajalca Premium
Širina 195
Višina 60
Premer R16
Indeks nosilnosti 89 = 580 kg
Hitrostni razred H = 210 km/h
EAN 4019238598773
Teža 8.41 kg

Pnevmatika znamke Continental v velikosti 195/60 HR16 TL 89H CO TS810 MO # ML, glede na proizvajalčeve podatke, ima naslednje vozne lastnosti:

 • E
 • C
 • 72 dB

Evropski svet in Evropski parlament sta pričela uporabljati nove predpise za vse države članice EU v letu 2009

Ti predpisi so uvedli novo označevanje pnevmatik v EU, ki se uporablja za vse pnevmatike proizvedene od julija 2012. V skladu s predpisi morajo proizvajalci pnevmatik navesti informacije o ekonomičnosti porabe goriva, oprijemu na mokri podlagi in o emisiji hrupa pnevmatik. EU oznaka pnevmatik velja za vse pnevmatike osebnih vozil, lahka tovorna vozila in tovornjake.


Izkoristek goriva

Simbol bencinske črpalke pomeni kotalni upor pnevmatik, nižji je, tem manj energije je potrebno in nižja je poraba goriva. Ta kazalnik obvešča potrošnika tako o energetski učinkovitosti pnevmatike, kakor tudi o njenem vplivu na okolje v smislu nižjih emisij CO2.

Ocena je izražena v razredih od "A" do "G" , medtem ko se "D" ne uporablja.

Simbol bencinske črpalke pomeni kotalni upor pnevmatike:nižji je, tem manj energije je potrebno in nižja je poraba goriva. Ta kazalnik obvešča potrošnika o energetski učinkovitosti pnevmatike, kakor tudi o njenem vplivu na okolje v smislu nižjih emisij CO2.

Predvideni prihranki goriva so opredeljeni enako kot varnostne lastnosti pnevmatik. Vendar pa so merila v tem primeru prikazana z barvnim piktogramom, ki ustreza standardnemu piktogramu EU za energetsko učinkovitost.

Ocena je izražena v razredih od  "A" do "G" , medtem ko "D" ni podana. Izboljšanje za en razred pomeni prihranek približno 0,1 liter goriva na 100 km. Med razredom "G" in razredom "A" je tako razlike v porabi goriva približno 7,5%.

 

Oprijem na mokri podlagi

Ta simbol označuje oprijem pnevmatike na mokrem cestišču. Oprijem v mokrem je ključni faktor, ko gre za varnostne lastnosti pnevmatike. Vpliv dobrega oprijema na mokri podlagi na varnost prometa je ogromen, ker pnevmatike z odličnim oprijemom v mokrem bistveno zmanjšujejo zavorno pot.

Ocene so podane v razredih od "A" do "G", medtem ko se "D" in "G"  ne uporabljata. Razlika v zavorni poti med enim razredom do naslednjega v zavroni poti pri izhodiščni hitrosti 80 km/h znaša med 1 in 2 dolžinama vozila (3,0 - 6,0 m), povprečno  okoli 4,5 m. Med razredom "G" in razredom "A"je tako skupna razlika približno 30% zavorne poti.

Na splošno je razlika v zavorni poti med npr. razredom "A" in "F" preko 18 metrov.

 

Glasnost / emisija hrupa

Simbol zvočnika označuje raven hrupa, ki ga proizvaja pnevmatika, ko se kotali po cestišču. Raven hrupa se meri v decibelih (dB). Glasnost pnevmatike vpliva na celotno glasnost vozila in ne vpliva samo na udobje med vožnjo, temveč tudi obremenjuje okolje. Več valov je črnih, glasnejša je pnevmatika. Oznaka z dvema črnima valovoma zadošča od 11/2012 veljavnim EU normativom.

3 črni valovi
Trije črni valovi pomenijo visoko raven hrupa. Ta klasifikacija odgovarja EU standardu mejhnih vrednosti v skladu z direktivo "2001/43/EG", ki velja do 10/2012. Pnevmatika s tako oznako je glasnejša, kot dovoljuje EU direktiva od novembra 2012.

2 črna valova
Dva črna valova pomenita srednjo raven glasnosti. Ta klasifikacija odgovarja EU standardu mejnih vrednosti po direktivi "661/2009/EG", ki velja od 11/2012.

1 črn val
En črn val pomeni nizko stopnjo glasnosti. Glasnost je vsaj 3 dB nižja kot predpisuje direktiva "661/2009/EG" za ta razred.

Spletna trgovina MV-Sport.si sprejema naročila 24 ur na dan.

Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 13h bodo realizirana še isti dan, v kolikor imamo artikel na zalogi. Naročila prejeta po 15h bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan.

V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca.

Continental je priznana znamka na področju zimskih pnevmatik, ki voznikom zagotavlja vrhunsko kakovost, varnost in zanesljivost v zimskih voznih razmerah. Z obsežno ponudbo modelov zimskih pnevmatik, Continental nudi rešitve za različne tipe vozil - od osebnih avtomobilov, SUV-jev, lahkih tovornjakov do športnih terencev.

Nekateri izmed vrhunskih modelov zimskih pnevmatik vključujejo:

 • WinterContact TS 860 S: Optimiziran za visoko zmogljive avtomobile, ponuja odličen oprijem in zavorno zmogljivost na snegu in ledu.

 • WinterContact TS 870: Nov model s povečanim oprijemom in zavorno zmogljivostjo na zasneženih in mokrih cestah, idealen za različne vrste avtomobilov.

 • WinterContact TS 860: Ponuja odlično vleko in zavorno sposobnost v zasneženih in ledenih razmerah, z odlično oceno za mokro upravljanje.

 • ContiWinterContact TS 830 P: Zagotavlja odličen oprijem in stabilnost pri vožnji v zimskem času, z zmanjšanimi zavornimi razdaljami.

 • ContiWinterContact TS 800: Zasnovan za kompaktne avtomobile, ponuja izboljšane lastnosti obvladovanja in zmanjšane zavorne razdalje na mokrih in suhih zimskih cestah.

 • ContiCrossContact Winter: Idealna za športne terence in križance, zagotavlja odličen oprijem na snegu in ledu.

 • VancoWinter 2: Specializiran za lahke tovornjake in dostavna vozila, zagotavlja zanesljivo zimsko vleko.

 • ContiWinterContact TS 810: Ponuja uravnoteženo zmogljivost na mokrih in suhih cestah ter na snegu.

 • ContiWinterContact TS 810 S: Prilagojen za visoko zmogljive avtomobile, s poudarkom na suhi zmogljivosti in udobju.

 • 4x4WinterContact: Zasnovan za športne terence in večje vozila, zagotavlja izjemno zmogljivost v vseh zimskih razmerah.


Z izbiro zimskih pnevmatik Continental boste izkusili nemško inženirsko kakovost in inovacije, ki vam bodo pomagale ostati varni na cesti, ne glede na to, ali se vozite po snegu, ledu ali mokrih cestah. Vsak model pnevmatik je bil preizkušen v najzahtevnejših zimskih pogojih, da zagotovi vrhunsko zmogljivost in varnost. Odkrijte našo ponudbo zimskih pnevmatik in najdite prave zimske pnevmatike Continental za vaše vozilo danes!

Pnevmatika Continental 195/60 HR16 TL 89H CO TS810 MO # ML Pnevmatika Continental
90.81 EUR Zaloga: Na zalogi

Izdelava spletne trgovine OSCENT
© 2023 MV Šport. Vse pravice pridržane.