Bodite obveščeni
Anketa
0

Košarica Skupaj: 0,00€

Skupaj: 0,00 €
Vaša košarica je prazna
Goodyear

RFT 255/50 VR19 TL 107V GY ULTRAGRIP * ROF XL FP

Dimenzije: 255/50 R19

Hitrostni razred: V = 240 km/h

Indeks nosilnosti: 107 = 975 kg

Sezona: Zimske pnevmatike

Tip vozila: Potniške

  • D
  • C
  • 72 dB

Koda artikla: 214303

236,06 €


Zaloga na zunanjem skladišču: 8+ kos

Predvidena dobava na vaš naslov: 30.4.2024

RFT Da
Znamka Goodyear
Sezona Zimske pnevmatike
Tip vozila Potniške
Razred proizvajalca Premium
Širina 255
Višina 50
Premer R19
Indeks nosilnosti 107 = 975 kg
Hitrostni razred V = 240 km/h
EAN 5452001090613
Teža 19.14 kg

Pnevmatika znamke Goodyear v velikosti 255/50 VR19 TL 107V GY ULTRAGRIP * ROF XL FP, glede na proizvajalčeve podatke, ima naslednje vozne lastnosti:

  • D
  • C
  • 72 dB

Evropski svet in Evropski parlament sta pričela uporabljati nove predpise za vse države članice EU v letu 2009

Ti predpisi so uvedli novo označevanje pnevmatik v EU, ki se uporablja za vse pnevmatike proizvedene od julija 2012. V skladu s predpisi morajo proizvajalci pnevmatik navesti informacije o ekonomičnosti porabe goriva, oprijemu na mokri podlagi in o emisiji hrupa pnevmatik. EU oznaka pnevmatik velja za vse pnevmatike osebnih vozil, lahka tovorna vozila in tovornjake.


Izkoristek goriva

Simbol bencinske črpalke pomeni kotalni upor pnevmatik, nižji je, tem manj energije je potrebno in nižja je poraba goriva. Ta kazalnik obvešča potrošnika tako o energetski učinkovitosti pnevmatike, kakor tudi o njenem vplivu na okolje v smislu nižjih emisij CO2.

Ocena je izražena v razredih od "A" do "G" , medtem ko se "D" ne uporablja.

Simbol bencinske črpalke pomeni kotalni upor pnevmatike:nižji je, tem manj energije je potrebno in nižja je poraba goriva. Ta kazalnik obvešča potrošnika o energetski učinkovitosti pnevmatike, kakor tudi o njenem vplivu na okolje v smislu nižjih emisij CO2.

Predvideni prihranki goriva so opredeljeni enako kot varnostne lastnosti pnevmatik. Vendar pa so merila v tem primeru prikazana z barvnim piktogramom, ki ustreza standardnemu piktogramu EU za energetsko učinkovitost.

Ocena je izražena v razredih od  "A" do "G" , medtem ko "D" ni podana. Izboljšanje za en razred pomeni prihranek približno 0,1 liter goriva na 100 km. Med razredom "G" in razredom "A" je tako razlike v porabi goriva približno 7,5%.

 

Oprijem na mokri podlagi

Ta simbol označuje oprijem pnevmatike na mokrem cestišču. Oprijem v mokrem je ključni faktor, ko gre za varnostne lastnosti pnevmatike. Vpliv dobrega oprijema na mokri podlagi na varnost prometa je ogromen, ker pnevmatike z odličnim oprijemom v mokrem bistveno zmanjšujejo zavorno pot.

Ocene so podane v razredih od "A" do "G", medtem ko se "D" in "G"  ne uporabljata. Razlika v zavorni poti med enim razredom do naslednjega v zavroni poti pri izhodiščni hitrosti 80 km/h znaša med 1 in 2 dolžinama vozila (3,0 - 6,0 m), povprečno  okoli 4,5 m. Med razredom "G" in razredom "A"je tako skupna razlika približno 30% zavorne poti.

Na splošno je razlika v zavorni poti med npr. razredom "A" in "F" preko 18 metrov.

 

Glasnost / emisija hrupa

Simbol zvočnika označuje raven hrupa, ki ga proizvaja pnevmatika, ko se kotali po cestišču. Raven hrupa se meri v decibelih (dB). Glasnost pnevmatike vpliva na celotno glasnost vozila in ne vpliva samo na udobje med vožnjo, temveč tudi obremenjuje okolje. Več valov je črnih, glasnejša je pnevmatika. Oznaka z dvema črnima valovoma zadošča od 11/2012 veljavnim EU normativom.

3 črni valovi
Trije črni valovi pomenijo visoko raven hrupa. Ta klasifikacija odgovarja EU standardu mejhnih vrednosti v skladu z direktivo "2001/43/EG", ki velja do 10/2012. Pnevmatika s tako oznako je glasnejša, kot dovoljuje EU direktiva od novembra 2012.

2 črna valova
Dva črna valova pomenita srednjo raven glasnosti. Ta klasifikacija odgovarja EU standardu mejnih vrednosti po direktivi "661/2009/EG", ki velja od 11/2012.

1 črn val
En črn val pomeni nizko stopnjo glasnosti. Glasnost je vsaj 3 dB nižja kot predpisuje direktiva "661/2009/EG" za ta razred.

Spletna trgovina MV-Sport.si sprejema naročila 24 ur na dan.

Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 13h bodo realizirana še isti dan, v kolikor imamo artikel na zalogi. Naročila prejeta po 15h bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan.

V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca.

Goodyear ponuja visokokakovostne zimske pnevmatike, ki zagotavljajo optimalen oprijem in varnost v hudih zimskih razmerah. Njihova linija zimskih pnevmatik je zasnovana za različne vrste vozil, vključno s komercialnimi vozili, SUV-ji in osebnimi avtomobili.

UltraGrip Performance 2 je zimska pnevmatika, ki je na voljo v 11 velikostih, najmanjša je 205/55 R16, največja pa 255/50 R21.

Eagle Ultra Grip GW-3 MS je visoko zmogljiva pnevmatika za hude zimske vožnje, z oceno hitrosti V (149 mph).

UltraGrip Performance + je zelo ocenjena zimska pnevmatika z varnimi voznimi lastnostmi na suhih cestah, dobrega oprijema na mokrih cestah in zelo visoko predvideno prevoženo razdaljo.

UltraGrip 9+ je premium zimska pnevmatika, ki je na voljo v 36 velikostih in je bila pozitivno ocenjena za povečano prevoženo razdaljo in oprijem na snegu in ledu za manjša mestna vozila.

UltraGrip Cargo izboljšuje zaviranje na snegu za komercialna vozila, kar omogoča voznikom, da ohranijo svoje vozilo na cesti tudi v najtežjih zimskih razmerah.
Pnevmatika Goodyear 255/50 VR19 TL 107V GY ULTRAGRIP * ROF XL FP Pnevmatika Goodyear
236.05 EUR Zaloga: Na zalogi

Izdelava spletne trgovine OSCENT
© 2023 MV Šport. Vse pravice pridržane.