Bodite obveščeni
Anketa

Distančniki Distančniki razmak 5x114,3 center 67,1 debelina 20 mm M2b (stud vijak) M12x1,50

Koda artikla: O-P2059C

128,83 €

Zaloga na zunanjem skladišču: 0 kos

Predvidena dobava na vaš naslov: 14.8.2024

Razmak 5x114,3
Opomba R
Center 67,1
Debelina 20 mm
Pakirano par
Vijaki M2b (stud vijak) M12x1,50

Spletna trgovina MV-Sport.si sprejema naročila 24 ur na dan.

Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 13h bodo realizirana še isti dan, v kolikor imamo artikel na zalogi. Naročila prejeta po 15h bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan.

V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca.

Zakaj uporabljati kolesne distančnike?
Izgled. Želite, da so kolesa pomaknjena navzven zaradi boljše stabilnosti in bolj agresivnega videza. To je popolnoma subjektivno in odvisno od osebnega okusa. Mi pa ne moremo vedeti, kaj je vam všeč…
Odmik. Številna kolesa niso kompatibilna z velikimi zavornimi sestavi. Krak platišča lahko drgne ob novo zavorno čeljust, zato potrebujete kolesni distančnik, da kolo odmaknete od zavorne čeljusti.
Popravek. Morda ste kupili komplet koles, ki nimajo prave ET razdalje za vaše vozilo. ET je morda prevelik, posledica tega pa je, da so kolesa pomaknjena preveč navznoter. To ni videti ravno dobro in ni prav, saj v tem primeru guma morda drgne ob notranji blatnik ali ob komponente vzmetenja, itd. Kolesni distančnik bo kolo potisnil navzven in »popravil« ET razdaljo.
Vodljivost. S tem ko kolesa razmaknete bolj navzven, vozilo postane bolj stabilno pri vožnji skozi zavoje. Brez dodane teže in stroškov dosežete podoben učinek kot če bi dodali širša kolesa.

Katero velikost naj uporabim?

To je eno od najbolj pogostih vprašanj. Na žalost pa odgovor ni enostaven. Izbrati distančnik, ki ustreza vašim potrebam, ni tako enostavno kot je slišati. Če bi bilo tako enostavno, bi vsi uporabljali enako velikost. Obstaja kar nekaj različnih razlogov, zakaj ljudje potrebujejo distančnike, zato je vsaka situacija drugačna. Toda vsako situacijo lahko rešite tako, da ugotovite koliko razpoložljivega prostora imate na voljo. To pomeni, da izmerite razdaljo med gumo in blatnikom. Ta prazen prostor je najverjetneje vaša velikost distančnika. Te razdalje ne smete preseči, saj bi tako guma drgnila ob blatnik. Prav tako ni priporočljivo uporabiti pretankega distančnika, saj to morda ne ustreza vašim potrebam.

Tukaj je nekaj preprostih načinov za merjenje razmika med kolesom in blatnikom:
Staromodno merjenje s trakom
Ko je vozilo na tleh, kos maskirnega traku prilepite na blatnik. Na drugo stran traku prilepite kovanec, tako da trak visi naravnost navzdol. Nato izmerite razdaljo od maskirnega traku do zunanjega roba gume. Tako boste ugotovili koliko prostora imate na voljo, preden se bo guma dotaknila roba blatnika. Vzemite distančnik, ki je dimenzijsko krajši od te razdalje. Tako guma ne bo drgnila ob rob blatnika.
Še bolj staromodno ravnilo
Velja enako kot pri zgornji metodi, toda če nimate maskirnega traku, da bi visel iz blatnika, lahko uporabite predmet z ravnim robom ali ravnilo in še eno merilo ali tračni meter. Ravni rob držite ob spodnjem robu blatnika. Izmerite razdaljo do zunanjega dela gume. Vrzel med ravnim robom in gumo je vaša razpoložljiva razdalja. Izberite velikost distančnika, ki je nekoliko krajša od te dimenzije.

Distančniki razmak 5x114,3 center 67,1 debelina 20 mm M2b (stud vijak) M12x1,50
128.83 EUR Zaloga: Ni na zalogi

 • 24 / 7 podpora

  Za pomoč pri izbiri smo na voljo 24/7 in vse dni v letu

 • Široka ponudba

  Na spletni strani najdete več kot 3000 artiklov za vaš avto.

 • Kvalitetna izbira

  Veliko informacij o artiklih pomaga pri pravi izbiri za vaš avto.

 • Hitra dostava

  Vse artikle na zalogi vam dostavimo v petih delovnih dneh.

Letne pnevmatike

Filtriranje

Zimske pnevmatike

Filtriranje

Moto pnevmatike

Filtriranje

Celoletne pnevmatike

Filtriranje

Platišča

Filtriranje

Distančniki

Filtriranje

Vijaki

Filtriranje

Športne vzmeti

Filtriranje

Nastavljiva podvozja

Filtriranje

Varnostni vijaki

Filtriranje

Centrirni obročki

Filtriranje